اخبار مهم ایران و جهان را با عصر پرس مرور نمائید      
به روز شده در: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۳
کد خبر: ۱۰۷۲۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۲ - ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - 22 October 2018
معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد:
معاون بهداشت وزارت بهداشت مصرف سرانه مواد لبنی در کشور بسیار پایین و نگران کننده دانست و گفت: میزان مصرف سرانه سالانه لبنیات هر فرد در فنلاند، 365 کیلوگرم است اما در ایران، مصرف سرانه لبنیات ناامید کننده و کمتر از یک لیوان در روز که باید در این زمینه بیشتر تلاش کنیم.
 مصرف سرانه لبنیات در ایران کمتر از یک لیوان در روز است
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی عصرپرس، دکتر علیرضا رییسی در همایش غذای سالم، لبنیات سالم که در مرکز بین المللی همایش های رازی برگزار شد، اظهار داشت: اگر در کشوری سرانه مصرف لبنیات بالا باشد قطعا آن کشور در سایر شاخص ها نیز در جایگاه مناسبی قرار گرفته است. 

وی با اشاره به رتبه اول فنلاند در مصرف مواد لبنی در جهان، خاطرنشان کرد: میزان مصرف سرانه سالانه لبنیات هر فرد در فنلاند، 365 کیلوگرم است اما در ایران، مصرف سرانه لبنیات ناامید کننده و کمتر از یک لیوان در روز است یعنی مصرف سرانه لبنیات روزانه در ایران حدود 130 تا 150 گرم و در سال حدود 66 کیلوگرم است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت مصرف لبنیات را در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها مانند بیماری های دهان و دندان، پوکی استخوان، کوتاهی قد و سرطان های دستگاه گوارش موثر دانست و اضافه کرد: اگر مصرف سرانه لبنیات از کودکی آغاز و تا سالمندی ادامه داشته باشد، زندگی پربار، مولد و سالم می شود و از کار افتادگی به تاخیر خواهد افتاد.

رییسی  تاکید کرد: سرانه مصرف لبنیات در کشورهای مختلف، ارتباط مستقیمی با وضعیت اقتصادی و GDP دارد و قیمت تمام شده لبنیات در سطح عرضه و توزیع باید به گونه ای باشد که مردم به راحتی به آن دسترسی داشته باشند.

تهیه دستورالعمل فنی و بهداشتی لبنیات، برای اولین بار در کشور 

وی اظهار داشت: برای اولین بار در کشور، دستورالعمل فنی و بهداشتی لبنیات به کمک صنف تهیه شد که تولید و توزیع مواد لبنی در کشور ساماندهی شد و هدف آن، کنترل مواد لبنی در سطح تولید، عرضه و توزیع و رعایت بهداشت کارکنان درگیر با تولید این مواد است.

 رییسی با اشاره به فعالیت 9 هزار واحد صنفی و 120 هزار نفر در حوزه لبنیات، از ارزیابی و پایش این صنف در سال گذشته توسط بهداشت محیط خبر داد و گفت: علاوه بر این واحدهای صنفی، تولید و عرضه لبنیات به روش سنتی نیز در کشور رایج است که می توانیم دو راهبرد در مورد آنها داشته باشیم یکی اینکه به آنها بگوییم تولید نکنید و واحدهای آنها را تعطیل کنیم و دیگر اینکه تولید کنند اما تحت نظارت و کنترل صنف، وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی باشد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان ضمن تقدیر از اصناف و نیروی انتظامی به دلیل کمک در نظارت به اصناف مختلف، گفت: اصناف، با جدیت، واحدهای تولیدی که تحت نظارت نیستند را تحت کنترل قرار دهند چون عرضه لبنیات ناسالم برای مردم، بسیار مضر و بیماری زا است.


خبرنگار : پروین مرادی
نام:
ایمیل:
* نظر: